Ondersteunende therapieën

Een individuele familieopstelling is een krachtige en bijzondere manier om te werken aan je onderliggende patronen om zo persoonlijke groei en ontwikkeling mogelijk te maken. De Duitse filosoof en hypnotherapeut Bert Hellinger is de grondlegger van de methode Familie- en Organisatieopstellingen. Wat is een familieopstelling?
De Bach-bloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Voor hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam, ziel en geest.
In de fytotherapie wordt gewerkt met geneesmiddelen op basis van biologisch gekweekte planten en / of kruiden. Deze plantaardige geneesmiddelen worden ingezet om het genezingsproces te ondersteunen.
Kinesiologie (Touch for Health) gaat uit van het inzicht dat mensen het vermogen hebben om via aanraking het zelfherstellend vermogen te activeren. Verbetering van verstoring in de spieren, gewrichten, huid en organen helpen bij klachten op mentaal, emotioneel, energetisch of fysiek vlak. Kinesiologie stimuleert de energiedoorstroming en communicatie tussen cellen, organen en systemen waardoor...
De oorkaarsentherapie is oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-indianen uit Zuid-Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in zuivere bijenwas en geneeskrachtige kruiden zoals salie, honing en kamille. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus en bijholten. Ze reguleren de druk in het oor en bijholten en werken positief op...

Inleiding schrijven